Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرزاد پیلتن در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد وضعیت تجارت ایران و سوریه در سال 99 گفت: در 11 ماهه ابتدای سال 1399 از ایران حدود 104 میلیون دلار صادرات به سوریه انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 34 درصد از نظر ارزشی و 43 درصد از نظر وزنی کاهش داشته است. 

* دلایل کاهش صادرات ایران به سوریه در سال 1399 

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران در مورد دلایل کاهش صادرات ایران به سوریه بیان داشت: از دلایل اصلی کاهش صادرات ایران به سوریه در سال جاری شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا بود که باعث قطع کامل ارتباطات و روابط تجاری ایران با سوریه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: در سال 1398  حدود 6 رویداد نمایشگاهی با سوریه اجرا شد که همه این رویدادها در سال 1399 تعطیل شد.  همچنین در سال گذشته هیات‌های تجاری بین دو کشور مبادله شد که در سال 1399 موفق به انجام آن نشدیم اما امیدواریم در سال آینده با پیش بینی ها و برنامه ریزی های انجام شده این روند را به سمت افزایش مبادلات تجاری تغییر دهیم. 

* برنامه توسعه  صادرات ایران به سوریه تا سال 1402

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران در مورد برنامه ریزی برای توسعه صادرات به کشور سوریه تا سال 1402 گفت: برنامه ما افزایش حجم مبادلات تجاری ایران  و سوریه تا یک و نیم میلیارد دلار در سال 1402 است که براساس برنامه ریزی انجام شده 400 میلیون دلار صادرات ایران به سوریه و 100 میلیون دلار نیز واردات ایران از سوریه است. 

وی بیان داشت: مابقی این حجم پیش بینی به توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی کشورمان به سوریه اختصاص داده شده که براساس ارزیابی ها و پتانسیل سنجی ها، ظرفیت چنین افزایشی در مبادلات تجاری بین دو کشور تا سال 1402 وجود دارد. 

پیلتن بیان داشت: البته برای کمک به رشد محصولات صادراتی می توان در زمینه سرمایه گذاری مشترک بین دو کشور و همچنین روی موضوع صادرات مجدد نیز کار کرد. 

* عدم همکاری بانک‌های سوری برای تشکیل بانک مشترک با ایران

وی در پاسخ به این سوال که چرا دولت سوریه در زمینه تشکیل بانک مشترک برای تسهیل روابط تجاری بین دو کشور همکاری نمی کند، گفت: اتفاقا مقامات سوری به این موضوع علاقمندند اما بانک های سوری که اغلب نیز خصوصی هستند، به دلیل تحریم بانک های جمهوری اسلامی ایران و نگرانی از جریمه شدن  توسط دولت  آمریکا در صورت برقراری ارتباطات بانکی با طرف های ایران، تمایل به این کار ندارد. 

پیلتن گفت: یکی از برنامه ها ما در سال آینده برای توسعه همکاری های تجاری با کشور سوریه برگزاری حدود 6  پاویون نمایشگاهی ایران  است. همچنین مجوزهای لازم برای برگزاری دو نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در سوریه در سال 1400 صادر شده است. 

وی افزود: همچنین در حال بررسی تشکیل کمیته مشترک بازرگانی دو کشور برای رسیدگی به موضوعاتی همچون  حذف 88 قلم کالا مستثنی از موافقتنامه تجارت آزاد بین دو کشور و تبدیل تعرفه ای این موافقت نامه از 4 به صفر هستیم. 

* برنامه های توسعه حمل و نقل برای تجارت بین ایران و سوریه

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: برنامه دیگر سازمان توسعه تجارت پیگیری راه اندازی خط ترانزیت زمینی کالا از عراق به سوریه و همچنین برقراری خط منظم و مستقیم دریایی بین بنادر جمهوری اسلامی ایران و بنادر سوریه است که زمینه آن تا حدودی فراهم شده و قرار است یک خط دریایی در بیست ام هر ماه کالاهای صادراتی ایران را به سوریه منتقل کند. 

وی افزود: کمک به صادرات خدمات فنی و مهندسی، مشارکت ایران بویژه در زمینه های ایجاد زیرساخت ها و همچنین مشارکت در بازسازی صنایع سوریه، تسهیل تردد تجار بین دو کشور از جمله مهمترین برنامه هایی است که ما در دستور کار میز سوریه در سازمان توسعه تجارت است که امیدواریم با کمک دیگر دستگاه ها که وظایف و ماموریت هایی در حوزه تامین زیرساخت های تجاری دارند، به اهداف تعیین شده در سال آینده دست یابیم.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: صادرات ایران صادرات ایران به سوریه صادرات ایران به سوریه سازمان توسعه تجارت سوریه در سال تجارت ایران بین دو کشور سال 1402 سال 1399

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۵۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان

در دیدار ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی با سرکنسول کشورمان در جمهوری خودمختار نخجوان توسعه همکاری‌های مرزی بحث و بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، خالد جنگجو، امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در دیدار با سرکنسول کشورمان در جمهوری خودمختار نخجوان آذربایجان که به منظور بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌ها، مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان و راهکارهای مربوط به تسهیل تردد کامیون‌های حامل کالا و زوار اربعین برگزار شد، اظهار کرد: توسعه و تسهیل مناسبات گمرکی برای هر دو طرف مهم است.

ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی افزود: توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی بدون روان‌سازی و بهبود شرایط گمرکی میان دو طرف امکان‌پذیر نیست.

عزیز منصوری سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در جمهوری خودمختار نخجوان نیز در این دیدار به پیگیری‌های مستمر برای برگزاری نشست‌های مشترک گمرکی به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های تأثیرگذار در مبادلات تجاری اشاره کرد.

به گزارش ایمنا، سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر از زائران خارجی اربعین حسینی از مرزهای آذربایجان‌غربی به کربلا عازم شدند که بیش از دو هزار نفر از این زائران از اتباع جمهوری آذربایجان بودند.

کد خبر 748721

دیگر خبرها

  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا