Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:32:59 GMT

هشدار نسبت به کاهش صادرات در سال جاری

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۹۹۳۱۵

هشدار نسبت به کاهش صادرات در سال جاری

رییس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: در صورتی که در دستورالعمل ارزی بانک مرکزی تغییری ایجاد نشود، خطر کاهش صادرات غیر نفتی در سال جاری وجود دارد.

به گزارش ایسنا، محمد لاهوتی امروز (سه شنبه)  در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: امسال بانک مرکزی برنامه رفع تعهد ارزی در سال جاری را در ابتدای سال اعلام کرد و با توجه به مشکلاتی که در سال گذشته وجود داشت، امیدوار بودیم که با این تعیین تکلیف انجام شده، شرایط در سال جاری بهتر شود اما با تغییر رویکرد این بانک، دستورالعمل جدیدی در این حوزه صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر خلاف دستورالعمل قبلی، در برنامه جدید واردات در ازای صادرات عملا حذف شده و صادرکنندگان باید ۸۰ درصد از ارز خود را به سامانه نیما وارد کرده و ۲۰ درصد باقی مانده را به شکل اسکناس در سنا به فروش برسانند. این برنامه چند مشکل مهم دارد. نخست آن که صادرکنندگان در چهار ماه ابتدایی امسال بر اساس بخش نامه گذشته فعالیت کرده‌اند و نمی‌توانند ناگهان تغییر رویه بدهند. دوم آنکه با توجه به دشواری‌های تحریم، عملا بسیاری از شرکت‌های کوچک و متوسط امکان وارد کردن ۸۰ درصد از ارز خود به نیما را ندارند.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به دشواری‌های ایجاد شده از حذف امکان واردات در ازای صادرات، بیان کرد: هرچند اعلام شده که واحدهای تولیدی می‌توانند ۳۰ درصد از صادرات خود را به واردات مواد اولیه اختصاص دهند اما مگر همه تولیدکنندگان، صادرکننده هستند.  اگر تقاضای آن ها بیش از ۳۰ درصد باشد، چه اتفاقی می‌افتد.  تکلیف صادرکننده کوچکی که توان بازگشت مستقیم ارز را ندارد و قصد واردات در ازای صادرات را داشته چه می‌شود؟

لاهوتی خاطرنشان کرد: شرایط سخت در نظر گرفته شده حتی صادرکنندگان خوش نام و شناسنامه دار را نیز نگران کرده است و اگر تغییری در این سیاست‌های رخ ندهد، بسیاری از این افراد از ترس بدنام نشدن و از بین نرفتن اعتبارشان، صادرات خود را متوقف می‌کنند و اگر چنین چیزی رخ دهد، قطعا اقتصاد کشور زیان خواهد دید.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اتاق بازرگاني صادرات ارز سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۹۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا هشتم اردیبهشت‌ماه معادل ۲۶.۵۷ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۹.۰۳ میلیارد مترمکعب بود، ۸ درصد کاهش داشته است؛ همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز با عدد ۱۶.۵۲ میلیارد متر مکعب نسبت به سال قبل یک درصد کاهش داشته است.

به‌گزارش ایسنا،حجم آب موجود مخازن اکنون ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعب بوده نیز تغییری نداشته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۶۴ درصد است.

وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۱۱سد درصد پرشدگی ۱۰۰درصد است، به‌طوری‌ که سد ارس آذربایجان شرقی، سد شهید قنبری استان آذربایجان غربی، سد جگین استان هرمزگان، سد کوثر کهگیلویه و بویراحمد، سد رودبار استان لرستان، سد ایلام و سد قشلاق و آزاد استان کردستان و سدهای پیشین، ریزدان، خیرآباد، ماشکیدعلیا ۱۰۰ درصد پر هستند.

همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱میلیمتر) ۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900458

دیگر خبرها

  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • سرقت مغازه در استان بوشهر ۲۸ درصد کاهش یافت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید